Laat je inspireren!

Weet je nog niet exact welk kunstproject het best aansluit bij jouw klas? Dat snappen we heel goed. Er valt ook zoveel te kiezen! Om je een kleine sfeerimpressie te geven, laten we je hier zien voor welke kunstprojecten verschillende Arnhemse basisscholen hebben gekozen. Zo helpen we je graag om je blik te verruimen.

Laat je inspireren door de omgeving

Op steenworp afstand van Arnhem ligt Huis Zypendaal. Het is bij velen – helaas – nog onbekend. In dit erfgoedproject krijgen leerlingen de unieke kans om kennis te maken met dit prachtige huis uit de 18e eeuw en het omringende parklandschap.

Lees verder

Maakonderwijs

“Kinderen verdienen deze manier van leren”
(Ria Heumen, leerkracht groep 1-2 van De Jozefschool en coördinator onderzoekend en ontdekkend leren)

Steeds meer scholen kiezen voor een combinatie van kunst, techniek en wetenschap die goed tot uiting komt binnen maakonderwijs. Bij maakonderwijs gaan leerlingen spelenderwijs aan de slag met nieuwe materialen, technieken of apparatuur.

Lees verder

Kunstlessen op maat

Samen met een kunstenaar creatieve lessen op maat ontwikkelen? Dat kan!

In een co-creatietraject ga je als school een samenwerking aan met een kunstenaar binnen een bepaald thema of vakgebied. De vraag en ambitie van de school staat daarbij centraal.

Concreet en creatief
Zo ontwikkelde basisschool de Gazelle samen met kunstenaar Krista Burger de prachtige lessenreeks ‘Kunst en rekenen’ voor de groepen 3 en 4. Begrippen als tijd, geld, lengte, omtrek, oppervlakte, inhoud en gewicht werden concreter gemaakt in zeer creatieve lessen.
Meer weten? Bekijk het filmpje. Ook kun je samenwerken aan lessen woordenschat, schrijven, lezen, wereldoriëntatie en sociale vaardigheden.

Wil je samen met een kunstenaar lessen op maat ontwikkelen? Of wil je complete lessen op maat laten ontwikkelen? Je consulent vertelt je graag over alle mogelijkheden en gaat samen met jou op zoek naar de kunstenaar die het best bij jullie school past.

Het Zingkwartier in actie

Sinds september 2021 krijgen alle kinderen op de Laarhorst en de Laarakker 2 keer in de week 20 minuten zangles volgens de methode van Zingkwartier van Hannelore Wagemakers, zangpedagoog en de Zingkwartier-zangjuf. 

Lees verder