Wereldsmaken

Heerlijk ontdekkingsprogramma in Romeinse sferen, waarbij eetgewoonten in andere culturen en religies centraal staan.

Favoriet
Wereldsmaken

Omschrijving

Hoe aten de Romeinen? En hoe ‘normaal’ zijn onze eigen eetgewoonten in verhouding tot andere culturen en religies? In dit unieke lesprogramma, dat aansluit bij BLINK Wereld, maken leerlingen kennis met de gerechten en ingrediënten uit de Romeinse tijd. Ze gaan op avontuur door de unieke Romeinse straatjes waar er volop te zien, voelen, ruiken en zelfs te proeven is! Ook worden ze geconfronteerd met de grote verschillen in voeding over de wereld. Het lesprogramma bestaat uit prikkelende opdrachten verspreid over de Romeinse straatjes. Hoewel het programma is afgestemd op Blink, is het voor alle scholen toegankelijk. Museumpark Orientalis is een heerlijke plek om op ontdekkingstocht te gaan. In het programma Wereldsmaken verkennen de kinderen specifiek de Romeinse straatjes, waar het net lijkt alsof je op reis bent, zowel in locatie als in de tijd!

Wat leer je

Kinderen leren dat hun eigen eetgewoonten niet vanzelfsprekend zijn. Door tijden en culturen heen zijn er grote verschillen, maar ook overeenkomsten. Gerechten en ingrediënten uit de Romeinse tijd krijgen speciaal aandacht, maar ook voorschriften uit religies (koosjer, halal bijvoorbeeld).

Gegevens

€ 7,- per leerling + € 45,- per gids
In de lente, zomer en herfst
Andere tijden Cultureel erfgoed
Museumpark Orientalis
Groep 4 Groep 5 Groep 6
Erfgoed
Aanvragen
Museumpark Orientalis

Museumpark Orientalis is het oudste openluchtmuseum van Nederland. Hier kan je op (pelgrims)reis langs diverse culturen en religies.

Meer informatie

Media