Training ‘Anders leren kijken’

Deze training zet je hele team ‘aan’ om samen cultuureducatie te borgen in jouw school. Samen lef durven hebben.

Favoriet
Training ‘Anders leren kijken’

Omschrijving

In deze training (procesgerichte didactiek, reflecteren en inspiratie op jullie eigen thema) van 4 uur (2 uur praktijk en 2 uur theorie):

  • Ervaar je als leerkracht een eigen creatief proces.
  • Ontdek je het belang van neutraliteit.
  • Leer je anders kijken naar wat kinderen maken.
  • Leer je verbinding maken met andere vakken.
  • Kun je meteen de dag erna aan de slag.

Het is een incompanytraining voor minimaal 8 en maximaal 20 leerkrachten met een praktisch deel waarbij je zelf een creatief proces doorloopt en een theoretisch deel waarin je concrete handvatten krijgt voor het zelf begeleiden van creatieve processen. Deze training is een verdiepingsslag op de procesgerichte didactiek en past o.a. in het programma CMK.

Heel geschikt als je een teambuilding zoekt voor meer draagkracht binnen je team.

Wat leer je

Ervaren is de krachtigste vorm van leren. Leerkrachten ervaren zelf wat de kern van creativiteit is. Het is daarna makkelijker om creatieve processen zelf te begeleiden. Ze leren hoe ze andere woorden kunnen geven bij het zien van het proces en/of resultaat van het werk van een kind en een groep. Ze leren te denken in eenvoud en haalbaarheid en hoe cultuurlessen eenvoudig te koppelen zijn aan andere vakgebieden. Ze ontwikkelen vertrouwen en lef.

Gegevens

595.-
Gehele jaar
Kunst en kunstenaars
Op jouw school of een locatie naar wens
Volwassenen
Beeldende kunst Multidisciplinair
Aanvragen
Hardop Kijken

De kern van al mijn werkzaamheden gaat over 'anders leren kijken' en je blik verruimen. Ik heb al ruim 12 jaar ervaring in het onderwijs. Ik geef trainingen, coach leerkrachten, maak lesconcepten bij een thema waar de school mee bezig is en ik geef les.

Meer informatie

Media