Op weg naar een museum

De impact van een gepland museumbezoek vergroten door vooraf met hoofd, hart en handen de inhoud beeldend te verkennen.

Favoriet
Op weg naar een museum

Omschrijving

Wanneer je met jouw klas een museum bezoekt, kun je de impact van deze excursie op de leerlingen vergroten door vooraf aan de slag te gaan met 5 inspirerende, voorbereidende lessen. De lessen zijn zorgvuldig uitgewerkt volgens de principes van het creatieve proces. Er zijn heldere leskaarten en duidelijke instructiefilmpjes. Naast de lessen bestaat er een mogelijkheid om de benodigde materialen vooraf in een leskist te ontvangen. Iedere leerkracht kan er mee werken. Hierdoor ontstaat er een mogelijkheid om een rode draad door de school vast te kunnen leggen. In overleg met de school wordt bepaald welke begeleiding er nodig is om de lessen uit te voeren

De lessenseries + leskisten die op dit moment al beschikbaar zijn: Op weg naar het …….Kröller Müller museum, Open lucht Museum, het Coda Museum en het Rijksmuseum. Staat jullie museumbezoek er nog niet bij? In overleg kan dit geregeld worden!

Wat leer je

In gesprek met de school wordt vooraf aan het museumbezoek een keuze gemaakt in de doelstellingen.

Een voorbeeld : De leerlingen maken kennis met de fascinatie van een kunstenaar en gaan met vergelijkbare technieken zelf aan de slag op zoek naar een vertaling in eigen beeldend werk. Wanneer de leerlingen tijdens het museumbezoek het kunstwerk ontmoeten, zien we vaak dat de leerlingen het kunstwerk langer bestuderen.

Gegevens

700.- per lessenserie van 5 lessen incl. een introductie bijeenkomst voor leerkrachten. Voorbeeldles door kunstdocent + 50.- Eventueel aan te vullen met een Teamtraining procesgerichte didactiek (2 uur), 300.- voor 2 uur.
Hele jaar
Beroepen Kunst en kunstenaars
Arnhem
Groep 2 Groep 3 Groep 4 Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8
Beeldende kunst
Aanvragen
Si Moon Kunst en cultuur educatie

* van basisschoolleerkracht naar kunst en cultuuraanbieder * eigenaarschap * duurzame samenwerking * procesgericht *plezier

Meer informatie

Media