Op pelgrimsreis langs wereldreligies

Ga als pelgrim op reis en leer onderweg over wereldreligies. Welke universele levenslessen neem je mee?

Favoriet
Op pelgrimsreis langs wereldreligies

Omschrijving

Stap in de wereld van Museumpark Orientalis, waar je als een pelgrim op avontuur gaat! Onderweg ontdekken leerlingen de essentie van vijf wereldreligies: christendom, jodendom, islam, boeddhisme en hindoeïsme. Ze worden uitgedaagd tot nadenken over de universele levenslessen uit deze religies. Wat kunnen ze daarvan leren, ongeacht hun eigen culturele en religieuze achtergrond? Het boekje met informatie en prikkelende opdrachten krijgen ze na afloop mee naar huis (we hebben hiervan een middenbouw- en bovenbouwversie). Museumpark Orientalis kent een rijke geschiedenis en toont een veranderende visie op religie door de jaren heen. Waar het begon als locatie voor katholieke opvoeding en beleving, groeide het uit tot een educatieve presentatie van de drie grote monotheïstische religies. Vandaag de dag is het bereik zelfs nog breder. Door het betrekken van het boeddhisme en hindoeïsme en door het aanleggen van belevingspaden, bieden we ruimte aan nog meer levensbeschouwingen en vormen van bezinning.

Wat leer je

Kinderen leren de essentie van vijf wereldreligies: jodendom, christendom, islam, boeddhisme en hindoeïsme. Ook leren ze universele levenslessen en hoe zij deze vandaag nog kunnen toepassen in hun eigen leven, ongeacht hun eigen culturele of religieuze achtergrond. Er is een onderbouw- en bovenbouwversie.

Gegevens

€ 7,- per leerling
Hele schooljaar, behalve tijdens het Feest van Licht
Mens en maatschappij Cultureel erfgoed
Museumpark Orientalis
Groep 4 Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8
Erfgoed
Aanvragen
Museumpark Orientalis

Museumpark Orientalis is het oudste openluchtmuseum van Nederland. Hier kan je op (pelgrims)reis langs diverse culturen en religies.

Meer informatie

Media