Mary’s bloementuin

Help de tuindienst bij het uitzoeken van bloemzaden en leer over verschillende bloemen en planten.

Favoriet
Mary’s bloementuin

Omschrijving

De tuindienst heeft een groot probleem: in het zaadhuis zijn allemaal zaden door elkaar geraakt. Help ze mee bij het uitzoeken van de zaden, zodat de bloemen allemaal op de juiste plek in de tuin kunnen worden gezaaid.

De baroktuinen van Paleis Het Loo zijn ingericht zoals in de tijd van koningin Mary, die dol was op bloemen. Ieder jaar zaait de tuindienst veel verschillende soorten bloemen, maar alleen soorten die ook in de 17e eeuw hier al bloeiden.

In dit lesprogramma bekijken de leerlingen de tuin en gaan daarna aan de slag met het uitzoeken van de zaden. Spelenderwijs ontdekken de leerlingen hoe een zaadje zich ontwikkelt naar een bloem én dat uit verschillende zaden ook verschillende bloemen komen. Aan het einde van de les zaaien zij een potje om mee naar school te nemen. Daar gaat het ontdekken verder; ze zien de aarde opbollen, het groen verschijnen en de bloem zich ontwikkelen.

Wat leer je

* Leerlingen maken op actieve wijze kennis met de tuinen van Paleis Het Loo, leren hoe deze ontstaan zijn en wat er voor nodig is om deze te onderhouden.
* Leerlingen maken kennis met cultureel erfgoed.
* Leerlingen leren hoe een plant groeit van zaadje tot bloem.
* Leerlingen ontdekken dat er verschillen zijn tussen zaden en dat uit verschillende zaden verschillende bloemen of planten groeien.

Deze les sluit aan bij de IPC thema’s;
* Seizoenen
* Bloemen en planten
* Tuin

Dit lesprogramma behandelt de kerndoelen 1, 39, 40, 41 en 56.

Gegevens

€ 190,-
April t/m oktober 2024
Natuur en seizoenen Cultureel erfgoed
Paleis Het Loo
Groep 3 Groep 4 Speciaal onderwijs
Erfgoed
Aanvragen
Paleis Het Loo

Paleis Het Loo komt dit schooljaar op koninklijk bezoek. In de klas of live vanuit onze online studio vertellen de museumdocenten alles over het mooiste paleis van Nederland en zijn bijzondere bewoners.

Meer informatie

Media