Keti Koti Junior Arnhem beleef je met taal en dans

Cultureel erfgoed in Arnhem, specifiek het slavernijverleden, beleef je als wegwijzer naar de toekomst. Verdiep en ervaar het met creatief schrijven en dans.

Favoriet

Omschrijving

Schrijver Evelien van Dort en danser Kei Kevin Maturbongs bieden samen een lessenreeks Keti Koti Junior Arnhem aan als duo. Meer over het Arnhemse slavernijverleden en het einde ervan leer je middels werkvormen uit creatief schrijven en dans. Ook in Arnhem zijn namelijk veel sporen van het slavernijverleden te vinden die je in de klas kunt bespreken om Keti koti te vieren.

De gastlessen kunnen aansluiten bij de geschiedeniscanon, b.v. de tijdvakken ‘Pruiken en Revoluties’, de 18de eeuw, toen de historische personen Anna van Vossenburg en Quaco via Suriname naar in Arnhem kwamen.

Bij verschillende thema’s onder andere ‘verzet tegen onderdrukking’ zoeken we woorden, verbaal met schrijven en non verbaal met dans. We verdiepen de thema’s van toen en nu bijvoorbeeld familie, vriendschap, vertrouwen en je thuis voelen. Wat is voor jou belangrijk? Met creatief schrijven en dans verwerk en verdiep je je beleving.

 

Wat leer je

Met creatief schrijven ga je via taal aan de slag met inleven in de hoofdpersoon en een gebeurtenis uit de tijd van de slavernij, een persoon die ook echt in Arnhem gewoond heeft. Je leert meer over vertelperspectief en de opbouw van een verhaal. In de eerste les schrijf je een ZKV, een Zeer Kort Verhaal, in de tweede les een gedicht en in de derde les werk je aan de presentatie. Met het eindstuk presenteert je groep een combi: verhalen, gedichten en dans! In alle lessen staat het thema Slavernij en Vrijheid centraal. De docent Evelien geeft ook in het Caribisch gebied en Suriname gastlessen over het thema.

In de danslessen met Kei Kevin leer je muzikaliteit, coördinatie en uitdrukking met behulp van je lichaam. Hoe kun je verzet met je lichaam uitdrukken? Kei Kevin gaat met de groep in 3 lessen werken aan een eindstuk zodat ze kunnen laten zien wat je allemaal kan doen met dansen. Wat voor energie geef je publiek ? Hoe werk je samen met je groep aan een eindstuk? En wat doe je met je lichaam precies? En dat alles in 3 lessen !

Creatief schrijven en dans vormen een project met de combi prijsE100, per gastles creatief schrijven 45-60 minuten, drie lessen E300,-E100, per gastles dans 45-60 minuten, drie lessen E300,-De kosten voor een eindpresentatie zijn in overleg.

Gegevens

hele jaar
Mens en maatschappij Jij en je lijf Feesten en vieringen Andere tijden Cultureel erfgoed
op school
Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8 Speciaal onderwijs
Dans Erfgoed Taal Multidisciplinair
Aanvragen
Keti Koti Junior Arnhem beleef je met taal en dans

Cultureel erfgoed in Arnhem, specifiek het slavernijverleden, beleef je als wegwijzer naar de toekomst. Verdiep en ervaar het met creatief schrijven en dans.

Meer informatie