Het Achterhuis

Actrice Sabine van Boven speelt een monoloog van Anne Frank, een bewerking van het dagboek Het Achterhuis.

Favoriet
Het Achterhuis

Omschrijving

Actrice Sabine van Boven bewerkte Het Achterhuis tot een monoloog waarin zij vertelt over de ruim 2 jaar dat Anne Frank moest schuilen tijdens de WO2. Op indringende wijze wordt het publiek meegenomen in een wereld vol angst, hoop, dromen, verliefdheid, woede en verdriet. Deze voorstelling is al zo’n 400 keer gespeeld op scholen, zowel basis als middelbare scholen, door het hele land en wordt altijd vol lof ontvangen. De voorstelling duurt een half uur en het nagesprek een kwartier. Hier vinden altijd prachtige gesprekken plaats na deze intense voorstelling. De voorstelling speelt op school; enige vereiste is een verduisterde ruimte. Voor iedereen vanaf 8 jaar. Eventueel kan er een theaterworkshop bijgegeven worden na de voorstelling.

Wat leer je

Wat ik altijd terugkrijg van de leerlingen is dat ze voor hun gevoel helemaal in Het Achterhuis zijn geweest. Dat ze heel veel meemaken tijdens de voorstelling. Vooral in de nagesprekken merk ik hoeveel ze beleefd hebben en hoe diep dat gaat. Zeker nu in deze tijd, nu zij ook wat vrijheidsbeperking kennen, komt het nog harder binnen. In de workshop kunnen ze de spanning nog meer zelf ervaren.

Gegevens

1 voorstelling €300 2 (op zelfde dag en locatie) €550 3 (idem) €700 Workshop €100
Hele jaar door
Mens en maatschappij
Op school
Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8
Theater
Aanvragen
Sabine van Boven

Ik ben Sabine van Boven. Ik ben  afgestudeerd aan 3 opleidingen, namelijk 1990 Pabo Ede, 1995 Docent Drama/regie Arnhem en 2003 Toneelschool Arnhem.

Meer informatie

Media