Filmvoer voor vele workshops

In het basisonderwijs verzorgen wij audiovisuele workshops en projecten als onderdeel van een schoolactiviteit, kunstdag of ckv-les. Ook biedt Filmvoer inspirerende docententrainingen. Zie Filmvoer.nl voor meer info.

Favoriet
Filmvoer voor vele workshops

Omschrijving

Op welke manier zet je jouw idee om in beeldtaal: welke camerastandpunten gebruik je, is het licht goed, is het beeld helder en duidelijk? Behalve techniek, ontwikkelen de leerlingen ook hun creativiteit (onderzoekend vermogen) en is samenwerking een belangrijk ingrediënt tijdens onze workshops. Leerlingen maken zelf een animatie, film of foto onder leiding van professionals (creërend vermogen). Zij maken hiervoor gebruik van apparatuur die de gastdocent meeneemt. Aan het einde van de workshop worden de gemaakte films of foto’s teruggekeken en besproken (reflecterend vermogen). De workshops kunnen op maat gemaakt worden aan de hand van een thema. Creatief vermogen wordt het sterkst ontwikkeld in een rijke leeromgeving waarin leerlingen gestimuleerd worden om zelf en samen ideeën/oplossingen te bedenken voor een gegeven opdracht.

Wat leer je

Leerlingen maken op een actieve manier zelf een film, animatie of fotoverhaal. Hoe zet je jouw idee om in beeldtaal, welke camerastandpunten gebruik je, waar staat de acteur en wat doet het geluid? Naast techniek ontwikkelen de leerlingen hun creativiteit en is samenwerking een belangrijk ingrediënt.

Gegevens

Vanaf € 285.-
Hele schooljaar
Boeken en verhalen Kunst en kunstenaars
Op school
Groep 1 Groep 2 Groep 3 Groep 4 Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8 Speciaal onderwijs
Beeldende kunst Film
Aanvragen
Filmvoer

Op zoek naar het juiste recept voor een culturele activiteit op het gebied van film, animatie of fotografie? Filmvoer mixt de juiste ingrediënten bij elkaar.

Meer informatie

Media