Coole Constructies

Een actieve workshop over bruggen, architectuur & constructie waarin leerlingen met snoep & stokjes samen een brug bouwen & testen.

Favoriet
Coole Constructies

Omschrijving

Tijdens de inleiding maken de leerlingen kennis met (bouw)techniek. Door kijken en luisteren naar een PowerPoint met veel voorbeelden van bijzondere gebouwen en bruggen, komen de leerlingen op een toegankelijke manier in aanraking met het begrip architectuur, leren ze over het beroep van architect en zien verschillende constructieprincipes. Door steeds op interactieve wijze de afbeeldingen door te nemen, wordt de architect in de leerlingen geprikkeld. Op het eind leg ik de praktische opdracht uit en kunnen de leerlingen zelf aan de slag.

In het creatieve deel gaan de leerlingen met behulp van satéprikkers en winegums in kleine groepjes (3-4 leerlingen) aan de slag om “samen” een brug te bouwen. Uiteraard speelt hierbij ook hun eigen creativiteit een grote rol. Aan het einde is er ruimte om voor de groep de bruggen met autootjes te testen.

Wat leer je

In deze workshop maken de leerlingen kennis met begrippen als architectuur en architect, zien ze verschillende beroemde (type) bruggen, maken ze kennis met het begrip constructie en leren ze bepaalde constructieprincipes om te zetten in een ruimtelijk model. Beide onderdelen zijn naar wens aan te passen aan het kennis- of opleidingsniveau van de leerlingen en kan eventueel tijdens de les worden aangepast met een aanvullende opdracht en/of eisen vanuit school.

Gegevens

offerte op aanvraag via info@michielvanzoest.nl
10-12-2021-20-12-2022
Beroepen Architectuur en gebouwen
Op school
Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8 Speciaal onderwijs Voortgezet onderwijs Voortgezet Speciaal onderwijs
Beeldende kunst Maakonderwijs
Aanvragen
Michiel van Zoest Architectuur

Ervaren, creatieve, vakbekwame begeleider/gastdocent, die interactief lesgeeft, continu blijft prikkelen & stimuleren en enthousiast het beroep van architect uitdraagt.

Meer informatie

Media