Boschplay – ontwerp, animeer en game

Bedenk, ontwerp, animeer en game samen, met je eigengemaakte karakter.

Favoriet
Boschplay – ontwerp, animeer en game

Omschrijving

Knipsel of teken je eigen (game)karakter gebaseerd op de figuren in de schilderijen van de schilder Jheronimus Bosch. Met behulp van een animatie-opstelling animeer je je eigen karakter tot een functioneel (game)karakter: lopen, springen, actie en sterven. En dat doe je allemaal in een makkelijke animatie editor.
Als het karakter met zijn verschillende animaties in de game geplaatst is, dan kunnen meerdere spelers verdeeld in twee teams het tegelijkertijd tegen elkaar opnemen in de gamewereld.
De game is geïnspireerd op het thema van de 7 hoofdzonden van Jheronimus Bosch en met 2 verschillende routes. Weet wel dat je in de game inzet in wedstrijd en samenwerken moet afwisselen. Spelen non-gamers deze game daarom vaak beter dan hardcore gamers?

Wat leer je

  • Creërend vermogen: karakter samenstellen met eigen kenmerken en bewegingen.
  • Reflectief vermogen: beweging van karakter inzien, testen en verbeteren en hoe werk je goed samen om iets te maken en ook te spelen.
  • Onderzoekend vermogen: onderzoek hoe je het fijnste animeert en hoe je collectief een (game)probleem aan kunt pakken. Leer dus ook anders te gamen dan je gewend bent.

Gegevens

Vanaf € 300,-
Op aanvraag
Cultureel erfgoed Techniek
Op school
Groep 7 Groep 8 Speciaal onderwijs
Maakonderwijs Multidisciplinair
Aanvragen
BlewScreen

Game studio, gespecialiseerd in serious games, die ook leuke toegankelijke workshops geeft: game, animatie en ontwerp.

Meer informatie

Media