Act for Liberty

Act for Liberty bestaat uit een online game waarin je kunt testen of jij vindt dat jouw vrijheid te veel beperkt wordt.  En een visuele verwerkingsopdracht waarin je je eigen protestposter ontwerpt.

Favoriet
Act for Liberty

Omschrijving

Vrijheid is voor veel mensen een abstract begrip – over abstracte zaken is het moeilijk praten. En dat terwijl er voortdurend aan onze vrijheden wordt getornd: denk aan onze privacy, aan institutioneel racisme en ongelijkheid. In de Boiling Frog Game maken we vrijheid tastbaar aan de hand van de metafoor van de kikker in de pan.

Als je een kikker in een pan kokend heet water gooit, springt hij er meteen uit. Maar warm je hem langzaam op in het water, dan blijft hij zitten tot ‘ie levend gekookt is. In de game confronteren we spelers met concrete situaties en vragen hen: kun je dit nog aan, of wordt het nu te heet onder je voeten? Dan moet je in actie komen!

Wat zou jij willen verbeteren? Waar maak je je zorgen over? En voel je je verantwoordelijk? Vervolgens maken leerlingen hun persoonlijke actieposter op basis van templates met veelzeggende symbolen. Het resultaat wordt onderdeel van de collectie van het museum. 

Act for Liberty is een samenwerkingsproject met Aldus’ Producties en Masterpeace.
Het spel werd gespeeld door kinderen en jongeren in Nederland, Duitsland, Bosnië, Kroatië, Polen en Roemenië op scholen, evenementen en festivals.

Wat leer je

– De leerling ervaart wat vrijheid voor hem/haar betekent.

– De leerling leert over actuele vrijheidsbeperkingen in hun eigen omgeving.

– De leerling leert een standpunt in te nemen. En in actie te komen voor zijn/haar vrijheid. 

– De leerling leert een poster ontwerpen met slogan en beeld.

Gegevens

Prijs in overleg, afhankelijk van de omvang en duur van het project
Gedurende het hele jaar
Mens en maatschappij Andere landen
Op school
Groep 7 Groep 8
Beeldende kunst
Aanvragen
Ohyescoolgreat

Wat is er mogelijk voorbij stereotype visies? Beeldende workshops met als doel gesprekken vanuit multiperspectiviteit.

Meer informatie

Media