Theater Sonnevanck

Theater Sonnevanck maakt professioneel muziektheater voor iedereen vanaf 4 jaar. Het gezelschap is in 1990 opgericht door Flora Verbrugge. Op 1 januari 2021 is zij als artistiek directeur opgevolgd door Daniël van Klaveren.

Informatie

Sonnevanck is gevestigd in een voormalig textielpand aan de Walstraat 2, in het centrum van Enschede. In ons pand, dat vroeger een pakhuis van de textielfamilie Jannink was, vind je een theaterzaal met ruimte voor 95 bezoekers. Maar ook vind je hier onze kantoren, decoropslag, werkplaats en kostuumatelier. In dit pand maken we al onze voorstellingen, die in theaters in heel Nederland, België en daarbuiten te zien zijn. Ieder jaar maken we tussen de zes en acht nieuwe producties. We spelen ruim 400 voorstellingen per jaar voor meer dan 40.000 kinderen, jongeren en volwassenen in kleine en middenzalen van de theaters, in speellokalen van basisscholen en op schoolpleinen van middelbare scholen in een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer.

Wij maken jeugdtheater: voorstellingen voor kinderen, jongeren, hun familie en vrienden. Nieuw muziektheater, inhoudelijke solide en avontuurlijk in de vorm voor iedereen vanaf 4 jaar. De voorstellingen worden gemaakt door professionele acteurs, regisseurs, vormgevers, componisten, tekstschrijvers en decorbouwers. De afgelopen 30 jaar zijn er meer dan 150 producties gemaakt en hebben ruim 650.000 bezoekers een voorstelling van Sonnevanck gezien. In 2016 (Bromance) en 2018 (Princess) wonnen we samen met Toneelgroep Oostpool de Gouden Krekel, de hoogste prijs die een jeugdtheatervoorstelling kan winnen.

Theater Sonnevanck is een van de jeugdtheatergezelschappen in de landelijke Basisinfrastructuur (BIS). Onze producties worden mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van OCW, provincie Overijssel en gemeente Enschede.

Gegevens

Walstraat 2-B
7511 GH
Enschede
Theater
Naar de website