Helmie Stil

Helmie Stil is een award winning filmmaker gespecialiseerd in poëziefilms en directeur van poetrycinema – films geïnspireerd door poëzie. Haar gedichtenfilm 'Mont Noir' is onlangs vertoond op NPO2 tijdens het televisieprogramma 'Brommer op Zee'.

Informatie

Helmies poëziefilms hebben meerdere internationale prijzen gewonnen, waaronder de Weimar Poetry Award 2018, Aphrodite Film Award 2018, the Cadence Video Poetry Jury Award 2019, the Reelpoetry Houston TX Jury Award 2019 en meerdere vertoningen op verschillende internationale filmfestivals. Helmie werkt samen met organisaties als The Poetry Society in Londen en Motionpoems in Amerika.

Haar passie voor poëzie en film ontstond toen ze, tien jaar geleden, naar Londen emigreerde en een gedicht over haar gevoelens omtrent die emigratie schreef. De film die ze bij het gedicht maakte, heet ‘Shadow and Sun’. Deze poëziefilm heeft een award op het Walthamstow Filmfestival in Londen gewonnen. Daarna richtte ze haar bedrijf poetrycinema op en ging ze samenwerkingen aan met The Poetry Society London en Motionpoems in Amerika.
In deze workshop wil Helmie haar passie voor poëziefilms met de scholieren delen.

Gegevens

Kosterstraat 16
6981 CH Doesburg
Film Taal
Naar de website

Media