Wakkerland (8+)

De theatrale luistervoorstelling ‘Wakkerland’ is een modern sprookje over een dromerig en moedig kind dat strijdt voor de natuur.

Favoriet
Wakkerland (8+)

Omschrijving

Leerlingen uit groep 5 en 6 nemen met een koptelefoon plaats in het decor dat opgebouwd is in het speellokaal en luisteren naar de theatrale luistervoorstelling ‘Wakkerland’.
Op het eiland Wakkerland is iedereen altijd druk. Het liefst zijn de Wakkerlanders 24 uur per dag in de weer. Berber is anders dan de rest, want die valt om de haverklap in slaap. Op een stormachtige dag vonden twee vissers het kind dommelend in een bootje op zee. Ze gaven het aan de Vuurtorenwachter en sindsdien woont Berber bij hem. Berber houdt van de zee. De Burgermeester niet. Dwars door de zee bouwt hij een Weg, zodat het water wijkt en die lastige golven worden getemd. De Weg is altijd open. Berber ziet dat de dieren vluchten en de zee jammert. Maar de Wakkerlanders luisteren niet, die zijn alleen maar blij met de Weg. Er moet iemand in actie komen, want de Weg is slecht nieuws!

Neem voor meer informatie of het aanvragen van een boeking voor ‘Wakkerland‘ contact op met:

Rieke Oudejans
e) bemiddeling@sonnevanck.nl
t) 053 431 54 00

Wat leer je

De theatrale luistervoorstelling ‘Wakkerland’ en de bijgevoegde educatie nodigt leerlingen en leerkrachten uit om alle zintuigen aan te spreken. In het decor vol visuele verrassingen luisteren de leerlingen met een koptelefoon naar een spannend, theatraal hoorspel waarin ‘Wakkerland’ tot leven komt. Leerlingen leren stil te staan bij gevoel en intuïtie. Daarnaast draagt de voorstelling bij aan de kerndoelen 1, 3, 12, 34, 39, 54, 55 & 56.

Gegevens

2x spelen € 381,50 (incl. 9% btw), 3x spelen € 545.- (incl. 9% btw)
Oktober 2024 en 12 mei t/m 22 juni 2025
Mens en maatschappij Natuur en seizoenen
Speellokaal, min. 8 x 6 meter en 2,8 meter hoog
Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8 Speciaal onderwijs Naschools
Theater Taal
Aanvragen
Theater Sonnevanck

Theater Sonnevanck maakt professioneel muziektheater voor iedereen vanaf 4 jaar. Het gezelschap is in 1990 opgericht door Flora Verbrugge. Op 1 januari 2021 is zij als artistiek directeur opgevolgd door Daniël van Klaveren.

Meer informatie

Media