Vuur? Vangen!

Vuur? Vangen! is een avontuurlijke voorstelling over hoe het vuur vanuit de hemel op aarde is verschenen. Een oeroud verhaal spiksplinter nieuw en aansprekend verbeeld voor kinderen van nu.

Favoriet
Vuur? Vangen!

Omschrijving

In alle culturen van de wereld zijn in den beginne verhalen bedacht over hoe, lang geleden, het vuur op aarde is verschenen. Een wonder, vuur! Zonder vuur geen leven, geen verbeelding, geen scheppingskracht. In alle verhalen was in den beginne het vuur het bezit van de Goden. En dus trok de mens erop uit om het vuur van de Goden te stelen. Dat vroeg om list, moed en, in veel verhalen, de kracht om samen te werken. Vuur? Vangen! vertelt verhalen uit verschillende culturen over hoe het vuur op aarde verscheen met als rode draad het verhaal van een oude blinde wolf die samen met een beer, stier, haas en kikker op weg gaat naar de hoogste top van de wereld om het vuur te halen. De mens wordt in dit verhaal gerepresenteerd door de kwaliteiten van vijf verschillende dieren die alleen door samen te werken hun doel kunnen behalen. Samen sterk. Een humoristische, dynamische en spannende voorstelling vol muzikale en theatrale vondsten. Met een échte oude wolf in de hoofdrol.

Wat leer je

Vuur? Vangen! is een voorstelling over de betekenis van vuur en verbeeldingskracht in het leven. Daarnaast is het een verhaal over de kracht van samenwerken en hoe een outsider kan uitgroeien tot held van het verhaal.

Gegevens

€ 650,- per voorstelling (max drie groepen), inclusief workshops € 900,-
Hele schooljaar
Mens en maatschappij Andere tijden
Speellokaal school
Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8 Speciaal onderwijs
Muziek Theater
Aanvragen
Muziektheater Rood Mos
Meer informatie

Media