Voorstellingen van landelijke filmfestivals

Bezoek met je leerlingen een filmvoorstelling van landelijke festivals,  zoals bijvoorbeeld:  IDFA, Inscience, Go Short, Cinekid, Kaboom, Movies that Matter in Focus.

Favoriet
Voorstellingen van landelijke filmfestivals

Omschrijving

Alle landelijke filmfestivals bieden een interessant scholenprogramma. Deels voor in de klas, maar daarnaast is er ook een flink aanbod aan voorstellingen in het filmtheater. Uiteraard is dat aanbod toegesneden op het specifieke karakter van het filmfestival: IDFA biedt documentaires, Kaboom heeft animatieprogramma’s en Go Short gaat over kortfilm. Op de website van Focus en op de websites van de filmfestivals zelf, vind je informatie over de periodes waarin scholen hun programma’s kunnen bekijken. In sommige gevallen, zoals bij Go Short, is er ook een mogelijkheid een filmmaker uit te nodigen.

Wat leer je

Leerlingen leren meer over thema’s, genres en specifieke filmformats. Ieder festival ontwerpt een programma dat verschillende leerdoelen dient: zowel inhoudelijk en onderwerpgebonden als meer gericht op de formele aspecten van het filmmaken.

Gegevens

tussen 4.- en 10.-
Afhankelijk van het festival
Mens en maatschappij
Focus Filmtheater
Groep 3 Groep 4 Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8 Speciaal onderwijs Voortgezet onderwijs Voortgezet Speciaal onderwijs
Film
Aanvragen
Focus Filmtheater Arnhem

Van iedere film die je bekijkt word je wijzer. Focus denkt graag mee over hoe dat leerproces gestimuleerd kan worden.

Meer informatie

Media