Voorstellingen Keti Koti Junior

Samen met Stadstheater hebben we geïnventariseerd welke voorstellingen we aanbevelen voor Keti Koti Junior Arnhem. Voorstellingen naar aanleiding van het Arnhemse slavernijverleden of over het rijke culturele leven van de Caribische gebieden en Suriname. Dat is namelijk ook een manier om het gezamenlijke koloniale verleden te herdenken.

 

Favoriet
Voorstellingen Keti Koti Junior

Omschrijving

Onder- en middenbouw:

Anansi de spin  – sterker dan olifant (4+) door Jeugdtheaterbureau Vanaf2

Een wonderlijke, muzikale voorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar oud waar de eeuwenoude verteltraditie van de verhalen van Anansi de spin centraal staat. Op school.

bon dia, goeiemorgen (4+) door Jeugdtheaterbureau Vanaf2

Een muziektheatervoorstelling rondom een bonte verzameling kinderliedjes van Curaçao, Aruba en Bonaire. In een theaterzaal.

BANWAKABOOM (4+) door Drumdrumdrum

Een concert vol percussie In deze ‘greatest hits’ geniet je opnieuw van de spetterende percussiesolo’s en meezingers in een typisch Caribisch jasje dat je van Drumdrumdrum gewend bent. Op school.

SRIBI SWITI  (4+) door Lloyds company

In een speelse droomwereld nemen twee hiphopdansers en een beatboxer je mee op een nachtelijke reis naar het land van verbeelding. In een theaterzaal.

Koken met Amba (groep 3-6) door De Veenfabriek

Amba is jarig en trakteert haar klas vol trots op een Surinaamse lekkernij. Ze draagt een speciale koto voor haar verjaardag. Vroeger durfde ze dat niet. Totdat oma haar alles leerde over de Surinaamse cultuur en hoe Nederland en Suriname onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Op school.

Bovenbouw:

Louise door Reframing HERstory Artfoundation

De voorstelling Louise is gebaseerd op een borduurwerk van Louise van Ommeren- Hengevelt uit Arnhem (1794). Borduren werd niet als volwaardig kunstwerk gezien, maar als handenarbeid, mede omdat dit door vrouwen gemaakt werd in een huiselijke omgeving. Maar dit borduurwerk is behalve kleurrijk en kunstig vervaardigd, ook een protest tegen slavernij.

In een theaterzaal. Altijd in combinatie met een workshop.

Anna door Reframing HERstory Artfoundation

De voorstelling ANNA gaat over de geschiedenis van een zwarte vrouw, Anna van Vossenburg, genoemd naar de plantage in Suriname waar ze geboren is, plantage Vossenburg. Er is weinig over haar bekend behalve dat ze in de vroege 18e eeuw met twee verweesde dochters van de overleden plantage-eigenaar naar Nederland, naar Arnhem, komt. Ze blijft er haar hele leven wonen.

In een theaterzaal. Altijd in combinatie met een workshop.

Hier is een interview met de maker.

Schijn door Danstheater Serióós CollectiefWeet jij wie je voorouders zijn? Herdenk of vier jij je verleden? of stop je het liever weg? Dit is geen geschiedenisles. Dit gaat over nu.

Op school.

 

Gegevens

Mens en maatschappij Feesten en vieringen Andere landen Andere tijden Cultureel erfgoed Kunst en kunstenaars
Groep 1 Groep 2 Groep 3 Groep 4 Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8 Speciaal onderwijs
Aanvragen