Vingerafdruk

De leerlingen maken vanuit verschillende invalshoeken videoportretten van elkaar en ronden daarmee hun basisschoolperiode af.

Favoriet
Vingerafdruk

Omschrijving

Deze lessenserie bestaat uit 5 lessen van 1,5 uur.
In dit project staan de leerlingen stil bij dit moment van hun leven en laten een vingerafdruk na. Leerlingen maken (video)portretjes over elkaar vanuit verschillende invalshoeken. Daarnaast maken ze door middel van stop-motion bumpers en een leader om de film over henzelf nog verder aan te kleden.

Dit project kan heel goed ingezet worden bij wijze van afscheid van de school
in groep 8.

Ze maken kennis met verschillende vormen van vertellen met video. Bijvoorbeeld reportage, docudrama, interview en alles wat daar tussen zit. Ook werken ze met stop-motion.

Voor dit project is een lesbrief beschikbaar zodat de leerkracht in de klas ook onderdelen van het project kan voorbereiden.
De resultaten van de opgenomen films worden in één eindfilm bij elkaar gevoegd en aan de school nagestuurd.

Wat leer je

Aan het einde van de lessenserie hebben de leerlingen inzicht in kaders en standpunten en weten ze hoe ze met verschillende shots een verhaal kunnen vertellen. De leerlingen hebben een stop-motiontechniek leren kennen en daarin een filmpje gemaakt. De leerlingen hebben tools in handen gekregen waarmee ze kunnen reflecteren op zichzelf. De leerlingen hebben een idee vertaald naar een film.

Gegevens

675.-
Hele schooljaar
Feesten en vieringen Vriendschap en gevoelens
Op school
Groep 8
Film
Aanvragen
Toonbeeld Schoolprojecten

Toonbeeld Schoolprojecten bestaat uit de vakdocenten Andor Driessen en Beatrijs Hoeven. Wij geven film, animatie (stop-motion en pixelation) en fotografie.

Meer informatie

Media