Van bliepjes en piepjes naar melodietjes

Spelen met lucht en al bewegend een soundscape maken van muziek en geluiden uit je eigen omgeving.

Favoriet
Van bliepjes en piepjes naar melodietjes

Omschrijving

Geluiden in het landschap veranderen onder invloed van de elementen, seizoenen en tijd. Je kunt ze ook zelf veranderen, en zo als groep een eigen wereld bij elkaar bewegen.

Het is als groep spelen en door beweging muziek te maken met instrumenten die virtueel in de lucht hangen. Techniek nodigt uit om te dansen en muziek te maken. Het is de combinatie van de fysieke en digitale wereld.

Kleuters ontdekken virtuele instrumenten (voelen, zien en horen) en leren hoe hier geluid mee te maken (oriënteren). Eerst is het spannend en voorzichtig bewegen, daarna wordt het spelen en op elkaar reageren (onderzoek).

Het systeem is zo ingericht dat een groep samen geluid kan maken en bespelen. Plaatjes en kleuren helpen om samen te werken. Alle vaardigheden komen bij elkaar in één interactieve presentatie (uitvoeren). Kinderen ervaren (evalueren) het effect van op elkaar reageren in dans en muziek.

Wat leer je

• Kleuters en jonge kinderen ervaren en ontdekken de creatieve mogelijkheden van de huidige techniek in samenhang met beweging, muziek en beeld.
• Kleuters en jonge kinderen ontdekken dat digitale, analoge en fysieke technieken goed samengaan.
• Kleuters en jonge kinderen ervaren dat je interactief nieuwe vormen van dans, beeld en muziek kunt creëren.
• Door traditionele kunstvormen te combineren met virtuele technieken, ontdekken kleuters verrassende expressiemogelijkheden.
• Kleuters en jonge kinderen ervaren het belang.

Gegevens

VASTE KOSTEN € 175.- p/dag = Voorbereiding van de lessen, opzetten en testen apparatuur, na afloop apparatuur loskoppelen en opruimen, gebruik software en apparatuur inclusief auteursrechten. ARBEIDSKOSTEN: € 80.- p/uur = Uitvoer workshop REISKOSTEN: € 0,20 p/km = reiskosten vanuit Wageningen berekend Virtual Emotions regelt alle benodigde apparatuur om het project te verzorgen. Voor het project zijn dit: • een audio/speaker systeem met audiomixer • een Mac PC • een Kinect sensor • alle benodigde kabels (stroom, audio en computer) OPMERKINGEN: Het is noodzakelijk dat de docent minimaal 30 minuten voor aanvang op de locatie aanwezig is om de apparatuur op te bouwen en aan te sluiten.
Het project is voor iedere periode en schooldag beschikbaar.
Jij en je lijf Sport
Op school
Groep 1 Groep 2 Groep 3
Muziek Dans
Aanvragen
Virtual Emotions

Virtual Emotions is een product van nu. Het is de combinatie van de fysieke en digitale wereld.

Meer informatie

Media