SpeelGoedVerhaal

Een animatiefilmproject waarin het eigen speelgoed van de kinderen de hoofdrol speelt in een zelfbedacht verhaal en decor.

Favoriet
SpeelGoedVerhaal

Omschrijving

SpeelGoedVerhaal is een animatiefilmproject van Niek Michel voor het primair onderwijs waarin het eigen speelgoed van de kinderen een hoofdrol speelt in een zelfbedacht verhaal en zelfgemaakt decor. In 1,5 uur of 2 uur maken de leerlingen een korte animatiefilm. Ze krijgen uitleg over wat animatie is en hoe magisch animatie kan zijn. Ze gaan in groepjes van 3 met elkaar samenwerken. Ze bedenken het verhaal met hun eigen speelgoed in de hoofdrol en bouwen een simpel decor. Vervolgens maken ze zo’n 100 tot 200 foto’s die aan het eind van de les worden omgezet in een animatiefilmpje. Het project is geschikt voor groep 5 t/m 8 en eventueel voor groep 3 en 4. Bij de les komt een digitale lesbrief met een voorbereidende les en extra info over stop-motion. Alle filmpjes die de kinderen maken kunnen (in overleg) worden geplaatst op YouTube. Lessen kunnen aangepast worden.

Wat leer je

Hoe kun je zelf een animatiefilm maken?
Samenwerken.

Gegevens

210.- (1,5 uur) 250.- (2 uur)
Hele jaar door
Mens en maatschappij Kunst en kunstenaars
Op school of op andere locatie
Groep 4 Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8 Speciaal onderwijs
Beeldende kunst Multidisciplinair
Aanvragen
Niek Michel Foto en Educatie

Ik geef en ontwikkel al vele jaren workshops en lessen over fotografie en animatie voor het PO en VO en Speciaal Onderwijs. 'Leren kijken, Leren zien' is een belangrijk motto in al mijn lessen.

Meer informatie

Media