In deze workshop duiken we in de bouwkunst van het oude Midden-Oosten en gaat in op samenleven toen en nu.
In deze workshop duiken we in de bouwkunst van het oude Midden-Oosten. Terwijl een enthousiaste gids je meeneemt naar het historische dorpje Beth Juda (een symbolische weergave van Nazareth van 2000 jaar geleden), onderzoeken we hoe mensen hier vroeger woonden en samenleefden. Hoe richtten zij hun huizen en dorp in? Wat waren de voordelen van dikke muren en kleine ramen? Waar sliepen de mensen, waar verbleven de dieren en hoe organiseerden zij hun gemeenschap? Welke bouwmaterialen werden gebruikt en hoe werd het woonerf ingericht? Na deze interactieve rondleiding mogen de leerlingen met hun handen in de klei: ze bouwen zelf een woning in de workshopruimte. De een maakt een synagoge, de ander een woonhuis. Wat gebeurt er wanneer al deze gebouwen samen een dorp vormen? Hoe bepaal je welk gebouw waar hoort te staan?
Deze workshop biedt prachtige haakjes om na te denken over wonen en samenleven, toen en nu. Hoe sociaal was het leven zonder social media? Hoe leefden mensen zonder elektriciteit en alle prikkels van de moderne tijd? Wat kunnen we daar vandaag de dag nog van leren? Wat zijn de verschillen met hoe wij nu wonen en zijn er ook overeenkomsten? De historische dorpjes in Museumpark Orientalis bieden een unieke plek om te leren door te ervaren! Deze workshop combineert binnen en buiten, kijken en voelen, leren en creëren. De werkvormen en inhoud worden aangepast aan het leerjaar, zodat iedere leerling iets unieks meeneemt naar huis.
Museumpark Orientalis is het oudste openluchtmuseum van Nederland. Hier kan je op (pelgrims)reis langs diverse culturen en religies.
Meer informatie