Niet zomaar een beeld

Ga in de paleistuin op zoek naar de beeldtaal van de 17e eeuw en ontwerp jullie eigen klassensymbool.

Favoriet
Niet zomaar een beeld

Omschrijving

Iedere dag zie je beelden, foto’s, symbolen en logo’s om je heen. Meestal weet je wel wat deze betekenen. Maar wist je dat de tuinen van Paleis Het Loo ook vol staan met symbolen? In de 17e eeuw herkenden alle bezoekers dit direct. Net zoals jij met de symbolen van nu! Ga op ontdekking door de tuin, maak kennis met de beeldtaal van vroeger en verwerk deze in een eigen symbool voor jullie klas.

De museumdocenten nemen de leerlingen mee naar de paleistuin, waar zij kennismaken met symboliek in zowel de beelden als de architectuur. Daarbij verbinden zij klassieke symboliek met de beeldtaal van nu.

Vervolgens gaan de leerlingen aan de slag om met natuurlijke materialen een symbool te ontwerpen voor hun klas en deze aan hun klasgenoten te presenteren. Begrijpen de anderen ook wat zij met hun schildering bedoelen?

Een interactieve les waarbij taal, kunst en burgerschap samenkomen.

Wat leer je

* Leerlingen leren over de baroktuinen van Paleis Het Loo en de vroegere bewoners.
* Leerlingen bekijken de beelden in de tuin en leren de verschillen en overeenkomsten tussen symboliek in de 17e eeuw en nu.
* Leerlingen oefenen met democratisch overleggen.
* Leerlingen presenteren hun symbool aan de klas.

Dit lesprogramma behandelt de kerndoelen 1, 3, 34, 37, 54 en 56.

Gegevens

€ 190,-
April t/m oktober 2024
Cultureel erfgoed Kunst en kunstenaars
Paleis Het Loo
Groep 5 Groep 6
Beeldende kunst Erfgoed
Aanvragen
Paleis Het Loo

Paleis Het Loo komt dit schooljaar op koninklijk bezoek. In de klas of live vanuit onze online studio vertellen de museumdocenten alles over het mooiste paleis van Nederland en zijn bijzondere bewoners.

Meer informatie

Media