NATUURlijk

Een bijzondere interdisciplinaire dansvoorstelling met film en animatie over de natuur & natuurbehoud; met digitale lesbrief en mogelijkheid tot workshops.

Favoriet
NATUURlijk

Omschrijving

NATUURlijk neemt je mee op een bijzondere reis door de natuur. Vliegend door het wolkendek, zwemmend onder water en dansend tussen groene bladeren, ervaar je hoe het is in de natuur. Maar het landschap verandert. Er komen steeds meer wegen, meer afval en de zee spoelt over het land. Wat kunnen we doen om de natuur te behouden? Met de hulp van kinderen worden oplossingen gezocht.

Van bovenaf worden filmbeelden geprojecteerd op een witte dansvloer. De dansers dansen met, tussen en in de natuur. Als publiek zit je om deze dansvloer heen. Van heel dichtbij ervaar je de dynamische dans en verstilde filmbeelden.

Voorafgaand worden de leerlingen voorbereid middels opdrachten uit een lesbrief. Direct na afloop van de voorstelling is er een nagesprek met de dansers. Daarnaast is er de mogelijkheid om een workshop te boeken.

Wat leer je

  • Receptief: op toegankelijke wijze in aanraking komen met hedendaagse dans en de integratie van film, animatie en dans. Via een kunstzinnige ervaring die spreekt tot het hart, geprikkeld te worden tot reflectie over de natuur, het milieu en de eigen rol in natuurbehoud.
  • Reflectief: het leren onder woorden brengen van een kunstzinnige ervaring en een maatschappelijk vraagstuk in het nagesprek met de dansers.
  • Actief: aanzetten tot dansante en zintuigelijke ontwikkeling via de lesbrief en workshop.

Gegevens

1 voorstelling: 1100.-* 2 voorstellingen: 1300.-* 3 voorstellingen: 1450.-* Workshop: 40.-*
Hele schooljaar, dinsdag en donderdag
Mensen en dieren Natuur en seizoenen
Speellokaal/gymzaal/aula/theater
Groep 3 Groep 4 Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8 Speciaal onderwijs
Film Dans
Aanvragen
Dansstorm Oost

Met toegankelijke, fantasierijke en interdisciplinaire dansvoorstellingen en workshops willen wij kinderen verwonderen en aan het denken zetten.

Meer informatie

Media