Rondleiding door Museumpark Orientalis, waarbij religie op muzikale wijze gekoppeld wordt aan de natuur.
Elke dag horen we in het nieuws dat het klimaat en de natuur veranderen – meestal niet in positieve zin. Hoe zat dat eigenlijk duizenden jaren geleden? Kunnen we lezen in de Heilige Boeken hoe de mensen in die tijd met de natuur omgingen? Hielden mensen vooral dieren voor voedsel, of hielden ze van dieren? Plantten ze bomen of zaagden ze deze liever om? Tijdens deze muzikale rondleiding in de natuurlijke omgeving van Museumpark Orientalis ontdekken leerlingen het belang van de natuur. We koppelen religie aan het welzijn van dieren en planten, door middel van liedjes en interactieve oefeningen. Weg van de digitale wereld ontdekken kinderen hoe rustgevend en inspirerend de natuur kan zijn.
Kinderen leren spelenderwijs dat planten vaak eetbaar of geneeskrachtig zijn. Tegelijkertijd gaan we in op grote filosofische vragen: Wat betekent het om voor een dier te zorgen? Waarom bestaat de zee? Hebben planten pijn? Zijn wij lief genoeg voor de aarde? Met een mix van spelen, leren en filosoferen prikkelen we nieuwsgierigheid en bewustwording over onze verantwoordelijkheid voor de schepping. Museumpark Orientalis biedt een unieke combinatie van cultuur, natuur en educatie. Kom ontdekken en beleven!
Museumpark Orientalis is het oudste openluchtmuseum van Nederland. Hier kan je op (pelgrims)reis langs diverse culturen en religies.
Meer informatie