LichtLetters

LichtLetters is een lessenreeks over Taal en Fotografie voor groep 3, 4 en 5.

Favoriet
LichtLetters

Omschrijving

Lichtletters is een fotografieproject voor groep 3, 4 en 5 en bestaat uit 4 lessen. 2 lessen geeft Niek Michel en 2 lessen geeft de leerkracht met behulp van een lesbrief. Lichtletters sluit aan bij het taalcurriculum van groep 3, 4 en 5. Leerlingen gaan Lichtletters en Lichttekeningen ‘schrijven’ en maken een eigen alfabet. Al het gemaakte werk komt in een expositie in school, die elke week uitgebreider wordt.

Wat leer je

  • Taaldoelen -De activiteiten sluiten o.a. aan bij kerndoel 4 (Nederlands, schriftelijk onderwijs) voor groep 3 en 4: Leerlijn Technisch lezen. -De lessen oefenen de elementaire schrijf- en leeshandeling. Veel en gevarieerd herhalen van deze handelingen is belangrijk voor leerlingen. -Het inslijpen van letterkennis d.m.v. het groot formaat (licht)schrijven van letters.
  • Kunstdoelen: Werken met digitale media. -Procesdoelen: De leerling ervaart het creatief proces van ontdekken, maken, reflecteren en opnieuw proberen. Samenwerken.

Gegevens

395.- (4 lessen)
Hele jaar door
Mens en maatschappij Kunst en kunstenaars
Op school of op andere locatie
Groep 3 Groep 4 Groep 5 Speciaal onderwijs
Beeldende kunst Taal
Aanvragen
Niek Michel Foto en Educatie

Ik geef en ontwikkel al vele jaren workshops en lessen over fotografie en animatie voor het PO en VO en Speciaal Onderwijs. 'Leren kijken, Leren zien' is een belangrijk motto in al mijn lessen.

Meer informatie

Media