Kruip in de huid van…

Leerlingen ontwerpen met kledingstukken, lappen stof, accessoires en allerhande huis-, tuin- en keukenvoorwerpen verschillende insectenkostuums.

Favoriet
Kruip in de huid van…

Omschrijving

De ontwerpen van insectenkostuums voor de dansvoorstelling “In het gras” zijn het startpunt van de workshop. De leerlingen bekijken de film Microkosmos en zien hoe de kostuums voor de dansvoorstelling ontstaan zijn. Hoe maak je nou een kostuum met voelsprieten, vleugels, extra poten of een schild? Met kledingstukken, lappen stof, accessoires en allerhande huis-, tuin- en keukenvoorwerpen gaan de leerlingen hun eigen insectenkostuums vormgeven. Ze kruipen zo in de huid van hun favoriete insect. Het ontwerp wordt gefotografeerd en dat is het eindresultaat. De Kleedkamer zorgt voor de materialen.
De workshop duurt 2 uur en is voor maximaal 25 leerlingen.

Wat leer je

Kerndoel 54: De leerlingen leren beelden te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren. De leerlingen leren (toneel)kleding, materiaal-, kleur- en textuurcombinaties te maken.
Kerndoel 55: De leerlingen leren op eigen werk en dat van anderen te reflecteren.

Gegevens

200.-
Jaarrond
Mode en kleding
In de klas
Groep 6 Groep 7 Groep 8 Speciaal onderwijs Voortgezet Speciaal onderwijs
Beeldende kunst Maakonderwijs
Aanvragen
De Kleedkamer

'De Kleedkamer > in de klas', geeft workshops, lessen en educatieve projecten op het gebied van mode, kostuums, textiel, kunst en erfgoed.

Meer informatie

Media