Kleine Mensen

In deze workshop maken leerlingen kennis met geënsceneerde fotografie. Ze leren te fotograferen van heel dichtbij. Close-up!

Favoriet
Kleine Mensen

Omschrijving

In deze workshop maken kinderen kennis met geënsceneerde fotografie en dichtbij fotografie. Ze leren na te denken oven standpunt, kader en licht en – belangrijk! – goed scherpstellen.

Aan de hand van voorbeeldfoto’s ga jezelf een geënsceneerd verhaal bedenken. In tweetallen ga je eerst oefenen op elkaar en vervolgens ga je foto’s maken met een miniatuur poppetje en creëer je je eigen achtergrond. Na het terugkijken en bespreken krijg je al het werk mee op een cd-rom. Bij deze les is een lesbrief en de les kan aansluiten bij taalonderwijs.

Wat leer je

Close-up fotograferen. Verhalen maken door middel van fotografie.

Gegevens

210.- (workshop 1,5 uur)
Hele jaar door
Mens en maatschappij Kunst en kunstenaars
Op school of op andere locatie
Groep 3 Groep 4 Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8 Speciaal onderwijs Kinderdagverblijf Buitenschoolse opvang Voortgezet onderwijs Voortgezet Speciaal onderwijs
Beeldende kunst Taal
Aanvragen
Niek Michel Foto en Educatie

Ik geef en ontwikkel al vele jaren workshops en lessen over fotografie en animatie voor het PO en VO en Speciaal Onderwijs. 'Leren kijken, Leren zien' is een belangrijk motto in al mijn lessen.

Meer informatie

Media