Kettingreactie

In deze lessenreeks komen alle executieve functies aan bod tijdens het al spelenderwijs maken van een kettingreactie met alledaagse bouwmaterialen.

Favoriet
Kettingreactie

Omschrijving

De lessenreeks bestaat uit een voorbereidende les die door de leerkrachten zelf in de klas worden gegeven. Vervolgens komt een museumdocent vanuit Rozet voor 1 à 2 keer een les geven van 60 of 90 minuten. Dit is flexibel aan te vragen. De museumdocent neemt allerlei materialen mee en zal de leerlingen vertellen over wat een Kettingreactie is. Ze leren tijdens de lessenreeks samenwerken, experimenteren, falen en opnieuw proberen en alle executieve functies komen aan bod. Maar het is vooral heel leuk!
Een lekkere hands-on les waarbij ze niet eens door hebben dat ze hard aan het werk zijn. De lessenreeks is ontworpen en ontwikkeld door: Rozet, Makerscosmos en Daan Kruijssen

Wat leer je

De leerlingen leren van alles, maar de boventoon in de lessenreeks voert het experimenteren. Ze maken kennis met Kinetische Kunst, verschillende materialen, de relatie tussen vorm en functie en hoe een actie-reactie werkt.
Daarnaast leren ze emotieregulatie, samen een plan maken, overleggen en keuzes maken. Ze leren door te doen, te falen en opnieuw te proberen, kortom doorzetten. Ze moeten vooruit plannen en overzicht houden, maar ook flexibel zijn en creatief en oplossend nadenken.

Gegevens

€ 65,- per uur
Hele schooljaar
Design en vormgeving Techniek
In de klas
Groep 1 Groep 2 Groep 3 Groep 4 Groep 5 Speciaal onderwijs
Beeldende kunst Maakonderwijs
Aanvragen
Charley Reijnders

Charley Reijnders ontwikkelt lessen op maat voor VO&PO. In de lessen wordt een theoretische kader geschetst en vertrokken vanuit onderzoek en experiment.

Meer informatie

Media