Jagers en boeren – Kunstenaar in de klas

In de prehistorie deelden mensen verhalen met elkaar, door te vertellen, muziek te maken en te dansen. De verhalenverteller Albert komt samen met de muzikant Jasper Le Clerq en danser Britt Range in de klas en neemt de leerlingen mee in de wereld van mondelinge vertelkunst.

Favoriet
Jagers en boeren – Kunstenaar in de klas

Omschrijving

Ook in de prehistorie deelden mensen verhalen met elkaar. Hoe doe je dat als je verhalen niet op kunt schrijven? Hoe geef je al die bijzondere verhalen door aan andere mensen?

De verhalenverteller Albert komt samen met de muzikant Jasper Le Clerq en danser Britt Range in de klas en neemt de leerlingen mee in de wereld van mondelinge verhalen over Hoe het vuur op aarde kwam, een avontuurlijk verhaal over hoe de mens, gerepresenteerd door een oude blinde wolf als ziener, het vuur van de goden steelt en op aarde brengt.

De kinderen leren zelf verhalen over te brengen met behulp van muziek, dans en vertellen.

Het boek ‘De schaduw van de leeuw’ van Linda Dielemans dient als uitgangspunt. Het gaat over een meisje uit de prehistorie die verhalen aan anderen doorgeeft. Ze is een ziener. De leerlingen tekenen met houtskool hun dromen en  verplaatsen ze zich in het leven van deze ziener.

Gegevens

Mens en maatschappij Boeken en verhalen Andere tijden Cultureel erfgoed Taal
Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8 Speciaal onderwijs
Muziek Theater Dans Erfgoed Taal
Aanvragen