Huphop Kinderdans

Kinderen ontdekken dat je in dans meer kunt dan je denkt. Ontdek wat jou speciaal maakt!

Favoriet
Huphop Kinderdans

Omschrijving

Je kunt bewegingen aanleren, maar iedereen heeft zijn eigen bewegingsmotoriek en bij Huphop mag alles. Je kunt experimenteren en wat nieuws verzinnen (onderzoeken). Als bijproduct voel je je gezonder en krijg je meer zelfvertrouwen.

Het is de combinatie van beweging en improvisatie. Een demonstratie laat de mogelijkheden zien (oriënteren) en op speelse wijze worden eenvoudige breakdance- en hiphopbewegingen aangeleerd. De bewegingen zijn niet acrobatisch en aan de leeftijd van het kind aangepast. Eenvoudige bewegingen zijn bewegingen die kinderen ook maken als zij met speelgoed spelen (kruipen, rollen, hurken) of buiten met de bal spelen (lopen, hinkelen, huppelen).

Door middel van plaatjes en kleuren leren kinderen als groep een dans samen uit te voeren en op elkaar te reageren. Alle vaardigheden, disciplines en creatieve ideeën komen samen (uitvoeren). Kinderen ervaren (evalueren) het effect van samenwerking in combinatie met de dans op muziek.

Wat leer je

• Leer manieren onderzoeken om zelf danspassen en dansbewegingen te creëren.
• Leer jezelf uitdrukken en ontwikkelen op een manier die past bij je capaciteiten. Niet zeggen dat je iets niet kunt, maar beginnen vanuit wat je wel kunt.
• Leerlingen leren dat houding en expressie een belangrijke rol spelen in het uitvoeren.
• Leerlingen leren fouten te durven maken om oplossingen te ontdekken en nieuwe ideeën te kunnen opdoen.

Gegevens

Afhankelijk van de wensen van school, op aanvraag
Het project is voor iedere periode en schooldag beschikbaar.
Jij en je lijf Sport
Op school
Groep 1 Groep 2 Groep 3 Speciaal onderwijs
Dans
Aanvragen
ILL SKILLS

ILL SKILLS maakt jong en oud al jaren warm voor breakdance/hiphop en de hieraan gerelateerde straatkunsten rap, dj-ing en graffiti.

Meer informatie

Media