Hiphop Hooray

Tegenwoordig is hiphop niet meer uit de moderne dans weg te denken. Beweging, choreografie en improvisatie ontstaan vanuit de straat.

Favoriet
Hiphop Hooray

Omschrijving

Leerlingen ontdekken (voelen, zien en horen) hoe hiphop is ontstaan en wat het inhoudt. Een demonstratie laat de stijlen en technieken zien (oriënteren). Naast het grondwerk ligt de aandacht vooral bij het staand dansen. Danspassen en -technieken worden aangeleerd om zelf combinaties te maken. Wanneer dit lukt is het tijd om te werken aan stukjes dans. Deze worden in groepjes gemaakt en uitgevoerd. Je gaat creëren (onderzoeken).

Naast het individuele aspect ervaren en ontdekken leerlingen dat een groot deel ook op samenwerking aankomt. De groep leert op elkaar te reageren bij een wedstrijd of uitvoering waarin alle vaardigheden, disciplines en creatieve ideeën samenkomen (uitvoeren). Men ervaart (evalueren) het effect van expressie, houding en samenwerking in combinatie met de dans op muziek.

Wat leer je

• Leer manieren onderzoeken om zelf danspassen en -bewegingen te creëren.
• Leer jezelf uitdrukken en ontwikkelen op een manier die past bij je capaciteiten. Niet zeggen dat je iets niet kan, maar beginnen vanuit wat je wel kan.
• Leer dat houding en expressie een belangrijke rol spelen in het uitvoeren.
• Leer fouten durven maken om oplossingen te ontdekken en nieuwe ideeën te kunnen opdoen.

Gegevens

Afhankelijk van de wensen van school, op aanvraag
Het project is voor iedere periode en schooldag beschikbaar.
Jij en je lijf Sport
Op school
Groep 4 Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8 Speciaal onderwijs
Dans
Aanvragen
ILL SKILLS

ILL SKILLS maakt jong en oud al jaren warm voor breakdance/hiphop en de hieraan gerelateerde straatkunsten rap, dj-ing en graffiti.

Meer informatie

Media