Ga op pad met een natuurgids

Hoe zwaar is het gewei van een edelhert? Waar komt dit stuifzand eigenlijk vandaan? Wie zijn Anton en Helene Kröller-Müller? Is deze paddenstoel giftig? Hoe komt die boom midden op de hei terecht? Uw leerlingen kunnen met al hun vragen terecht bij onze natuurgidsen. Die weten namelijk heel veel over De Hoge Veluwe: van de geschiedenis van het Park, tot de planten en dieren die er leven. 

Favoriet
Ga op pad met een natuurgids

Omschrijving

Uw leerlingen kunnen met al hun vragen terecht bij onze natuurgidsen. Die weten namelijk heel veel over De Hoge Veluwe: van de geschiedenis van het Park, tot de planten en dieren die er leven. En van de verschillende landschappen tot de gebouwen en kunstwerken die er te vinden zijn. Dat maakt hen de ideale gids tijdens uw bezoek! De natuurgidsen kennen de mooiste wandel- en fietsroutes en delen hun kennis en enthousiasme graag met uw leerlingen.

Veel natuurgidsen hebben een eigen specialisme, bijvoorbeeld paddenstoelen of insecten. Komt u voor een specifiek thema naar het Park? Geef dat dan door bij uw reservering. Dan zoeken we een passende gids voor een excursie op maat.

Wat leer je

De leerlingen leren over de historie van het Park, de flora, fauna en landschappen en de samenhang daartussen.

Gegevens

€ 25 per natuurgids (maximaal 16 personen per natuurgids bij een wandeling, maximaal 12 personen per natuurgids bij een fietstocht). Entree voor Het Nationale Park De Hoge Veluwe is voor basisscholen gratis (incl. parkeren van auto of bus).
Jaarrond
Mensen en dieren Natuur en seizoenen
Het Nationale Park De Hoge Veluwe
Groep 1 Groep 2 Groep 3 Groep 4 Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8
Taal
Aanvragen
Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is dé ideale bestemming voor een excursie, schoolreis of projectweek. Het Park biedt volop mogelijkheden op het gebied van natuur, kunst en architectuur.

Meer informatie

Media