Film voor de toekomst – gastles van Eye Filmmuseum voor groep 7-8

Wat wil jij van jouw school bewaren voor over 100 jaar?

Favoriet
Film voor de toekomst – gastles van Eye Filmmuseum voor groep 7-8

Omschrijving

Eye Filmmuseum bewaart heel veel films, ze vormen de collectie van het museum. Maar waarom bewaren we films? En waarom is dat belangrijk? In deze gastles denken de leerlingen na over filmisch erfgoed en onderzoeken ze dat aan de hand van hun eigen school en klas. Want wat willen zij dat kinderen over 100 jaar van ze zien; wat moet er bewaard blijven op film?

Samen kijken de leerlingen vroegere en recente korte films uit de collectie. Ze leren over camera en montage, maken een storyboard én filmen een korte scène over hun eigen school. Een film voor de toekomst.

Gastlessen van Eye
Elke leerling houdt van film. Als je de nieuwsgierigheid van leerlingen wilt prikkelen en ze met deze kunstvorm aan de slag wilt laten gaan, dan zijn de gastlessen van Eye Filmmuseum ideaal.

Ontdek alle gastlessen voor het basisonderwijs. Lees meer op eyefilm.nl/nl/gastlessen-basisonderwijs

Wat leer je

Aan de hand van creatieve opdrachten praten leerlingen over wat ze zien, wat film met ze doet, hoe het gemaakt is en ontdekken ze het verschil tussen films van vroeger en nu. Zo leren ze bewuster naar films kijken en films maken. Een belangrijke vaardigheid omdat de jonge generatie in een tijd opgroeit waarin film en bewegend er altijd en overal zijn.

De gastles sluit aan bij kerndoelen 2, 51, 54, 55 en 56.

Gegevens

145.-
september t/m juli
Andere tijden Cultureel erfgoed
in de klas
Groep 7 Groep 8
Film Erfgoed
Aanvragen
Eye Filmmuseum – gastlessen in de klas

Laat jij je leerlingen verder kijken, méér zien? Ontdek samen alles over film in Eye Filmmuseum én in je klas.

Meer informatie

Media