Dick Ket in de klas

In deze interactieve museumles voor de (onderbouw)klas, staat de kunstenaar Dick Ket centraal. De les wordt gegeven door een museumdocent van Museum Arnhem.

Favoriet
Dick Ket in de klas

Omschrijving

Duik in het leven van Dick Ket, de kunstenaar van wie Museum Arnhem maar liefst meer dan 400 kunstwerken in de collectie heeft! Onze museumdocenten zijn alleskunners. Ze hebben niet alleen verstand van kunst, maar ook van kinderen en hun belevingswereld. De museumdocent neemt reproducties van kunstwerken uit de collectie van het museum mee. De kinderen gaan in gesprek over kunst, leren hoe je verf maakt en gaan zelf actief van de slag met het maken van een portret. Zo worden de kinderen op verschillende manieren aangesproken. Voor deze les is een digibord met Google Chrome nodig. Verder neemt de museumdocent alles zelf mee. Na afloop van de les ontvangt de leerkracht digitaal lesaanbod om na de les zelfstandig met de kinderen aan de slag te gaan.

Wat leer je

Kinderen maken kennis met Museum Arnhem en enkele collectiestukken, leren wat een portret is en leren te experimenteren, door middel van kleine opdrachtjes. Ze leren de de betekenis van begrippen als museum, kunstenaar, kunstwerk, schilderij, palet, stilleven en (zelf)portret.

Gegevens

75- Bij scholen buiten Arnhem (tot 25 km) rekenen we €85.-
Hele jaar
Kunst en kunstenaars
Op school
Groep 1 Groep 2 Groep 3 Groep 4
Beeldende kunst Maakonderwijs
Aanvragen
Museum Arnhem

Museum Arnhem is hét museum voor (inter)nationale moderne en hedendaagse kunst en vormgeving van de stad Arnhem. Het museum ligt op de hoge stuwwal met een schitterend uitzicht over de Rijn.

Meer informatie

Media