De Schrijverscentrale | Boek een schrijver of illustrator

De Schrijverscentrale adviseert en bemiddelt bij schrijversbezoeken. Jaarlijks bemiddelen we bij zo’n 5000 schrijversbezoeken voor scholen, bibliotheken, boekhandels en festivals.

Favoriet
De Schrijverscentrale | Boek een schrijver of illustrator

Omschrijving

Een schrijver in de klas maakt dat een boek nóg meer gaat leven. Niet alleen de boeken van de auteur of illustrator die op bezoek komt worden gretig verslonden, leerlingen raken in het algemeen gemotiveerder om te lezen. Dat zorgt voor een grote piek in het lezen. Door het persoonlijke contact en het verhaal van de auteurs, lukt het vaak ook bij minder gemotiveerde lezers een zaadje voor lezen te planten. Onze bemiddelaars zijn literair experts en kennen de schrijvers persoonlijk. Zij weten als geen ander: geen twee schrijversbezoeken zijn gelijk. Het hangt af van de leeftijd van de leerlingen, het niveau en het type onderwijs. Maar ook van wat je wilt bereiken en waar de leerlingen warm voor lopen. Vertel ons jullie wensen en mogelijkheden, dan regelen we de auteur die daar perfect bij past. 

Wat leer je

Vergroten van het leesplezier, prikkelen van de fantasie, vergroten van de taalvaardigheid, inzicht krijgen in het creatieve proces, ontdekken van nieuwe werelden en creëren van meer inlevingsvermogen.

Gegevens

Bereken de kosten via onze rekentool: deschrijverscentrale.nl/rekentool
Doorlopend
Boeken en verhalen
Nederland
Groep 1 Groep 2 Groep 3 Groep 4 Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8 Speciaal onderwijs Peuterspeelzaal Kinderdagverblijf Buitenschoolse opvang Voortgezet onderwijs Voortgezet Speciaal onderwijs Volwassenen
Taal Multidisciplinair
Aanvragen
De Schrijverscentrale

De Schrijverscentrale adviseert en bemiddelt bij schrijversbezoeken. Jaarlijks bemiddelen we bij zo'n 5000 schrijversbezoeken voor scholen, bibliotheken, boekhandels en festivals.

Meer informatie

Media