Creatief schrijven!

Je gaat op avontuur, verandert in een kat, spioneert of breekt wereldrecords… Als je kunt verzinnen, kun je alles!

Favoriet
Creatief schrijven!

Omschrijving

Iedereen kan verhalen maken. Of je nou vier bent of veertien. Of je dyslectisch bent, adhd’er of dromer. Het enige wat je moet doen, is leren hoe je aan inspiratie komt. Leren verzinnen dus. En ja, een paar schrijftechnieken zijn ook handig.

 

Tineke Honingh is kinderboekenschrijver en stripscenariomaker. Ze kan als geen ander helpen om je fantasiemotor aan te zetten. Ze laat zien hoe je van een idee, voorwerp of zelfs maar een plaatje… een goed verhaal maakt!

 

Leerlingen die zelf schrijven, krijgen ook meer lol in lezen. Zeker als Tineke haar verzameling jeugdboeken mee de klas in sleept om spannende stukken, bloederige scènes of prachtige zinnen te laten horen.

En het mooiste aan schrijven? Alles is goed.

Wat leer je

In één les leer je hoe je inspiratie opdoet, goede ideeën verzint. En schrijf je je eerste verhaal. Met drie lessen gaan we ook kijken naar de opbouw van een verhaal en een vet einde schrijven. Met tien lessen leer je ook hoe je gemotiveerd blijft, leer je feedback geven, voordragen, non-fictie schrijven en een stripblad maken. Ja, dan gaan we helemaal los!

Gegevens

€ 100,- per uur
Schooljaar 22/23
Boeken en verhalen
Op school
Groep 1 Groep 2 Groep 3 Groep 4 Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8 Speciaal onderwijs
Taal
Aanvragen
Tineke Honingh, kinderboekenschrijver

Ha! Ik ben kinderboekenschrijver en stripscenariomaker. Ik kan íedereen leren verzinnen en leren schrijven. Echt waar. Taal wordt het leukste doe-vak!

Meer informatie

Media