Caribische Brassband Workshop

Ontdek de Caribische cultuur met een brassband workshop, begeleid door een ervaren trompettist van Sucura Music Brassband!

Favoriet
Caribische Brassband Workshop

Omschrijving

Tijdens deze boeiende sessie worden leerlingen ondergedompeld in de levendige wereld van Caribische muziek en cultuur. Onze ervaren trompettist zal de deelnemers begeleiden bij het verkennen van de kenmerkende ritmes, melodieën en dansstijlen die deze muziek zo uniek maken.

Van afro tot aan merengue, leerlingen zullen de kans krijgen om zelf te experimenteren met het spelen van traditionele Caribische melodieën. Tijdens de workshop worden basisvaardigheden in het spelen van brassband-instrumenten onderwezen. Daarnaast worden elementaire principes van samenspel en ritme aangeleerd, waarbij de focus ligt op het creëren van een opwindende en dynamische groepssound. De workshop biedt niet alleen een educatieve ervaring, maar ook een culturele verkenning van de Caribische muziektradities. Leerlingen zullen vertrekken met een dieper begrip van en waardering voor deze rijke en levendige muziekstijl. Bereid je voor op een onvergetelijke reis door de Caribische klanken met Sucura Music Brassband!

Wat leer je

Wat leer je:
– Kennismaking met traditionele Caribische muziek en cultuur;
– Basisvaardigheden in het bespelen van brassband-instrumenten(snare, tenor, basedrum);
– Ontdekken van Caribische ritmes, melodieën en dansstijlen. Samenspel en ritme-oefeningen om een dynamische groepssound te creëren;
– Culturele verkenning van de Caribische muziektradities;
– Dieper begrip en waardering ontwikkelen voor de rijke en levendige Caribische muziekstijl.

Gegevens

€ 399,- per workshop van 1 uur
Hele schooljaar
Feesten en vieringen Kunst en kunstenaars
Op school
Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8 Speciaal onderwijs Voorschools Naschools
Muziek Erfgoed
Aanvragen
Sucura Muziek Brassband
Meer informatie

Media