Breakin’ in Space

Breakdance in een virtuele omgeving. Het is de combinatie van de fysieke en digitale wereld.

Favoriet
Breakin’ in Space

Omschrijving

Beweging en geluid vloeien samen tot één geheel! Het is samenwerken als groep om muziek te maken, met instrumenten die virtueel in de lucht hangen. Techniek wordt gebruikt om creatief te zijn en jezelf muzikaal uit te drukken door middel van beweging.

Naast het maken van muziek ligt de aandacht ook bij dans. Deelnemers leren een mooie en muzikale composite te maken met hiphop en breakdance.

Leerlingen ontdekken (voelen, zien, horen) waar de instrumenten virtueel zitten en hoe hier geluid mee te maken (oriënteren). Eerst is het aanslaan, daarna leer je het te bespelen. Wanneer instrumenten worden beheerst, is het tijd om samen een muzikale reis te componeren; je gaat creëren (onderzoek).

Het systeem is zo ingericht dat een groep samen geluid kan maken en bespelen. Alle vaardigheden, disciplines en creatieve ideeën komen samen in één interactieve presentatie (uitvoeren). Men ervaart (evalueren) hoe beweging en geluid elkaar beïnvloeden.

Wat leer je

• Leerlingen ervaren en ontdekken de creatieve mogelijkheden van de huidige techniek in samenhang met beweging en muziek.
• Leerlingen ontdekken dat digitale, analoge en fysieke technieken goed samengaan.
• Leerlingen ervaren dat je interactief nieuwe vormen van dans en muziek kunt creëren.
• Door traditionele kunstvormen te combineren met virtuele technieken ontdekken leerlingen verrassende expressiemogelijkheden.
• Leerlingen leren fouten te durven maken om oplossingen te ontdekken en nieuwe ideeën te kunnen opdoen.

Gegevens

VASTE KOSTEN € 175.- p/dag = Voorbereiding van de lessen, opzetten en testen apparatuur, na afloop apparatuur loskoppelen en opruimen, gebruik software en apparatuur inclusief auteursrechten. ARBEIDSKOSTEN: € 80.- p/uur = Uitvoer workshop REISKOSTEN: € 0,20 p/km = reiskosten vanuit Wageningen berekend Virtual Emotions regelt alle benodigde apparatuur om het project te verzorgen. Voor het project zijn dit: • een audio/speaker systeem met audiomixer • een Mac PC • een Kinect sensor • alle benodigde kabels (stroom, audio en computer) OPMERKINGEN: Het is noodzakelijk dat de docent minimaal 30 minuten voor aanvang op de locatie aanwezig is om de apparatuur op te bouwen en aan te sluiten.
Het project is voor iedere periode en schooldag beschikbaar.
Jij en je lijf Sport
Op school
Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8 Speciaal onderwijs
Muziek Dans
Aanvragen
Virtual Emotions

Virtual Emotions is een product van nu. Het is de combinatie van de fysieke en digitale wereld.

Meer informatie

Media