Basistechnieken stap-voor-stap

Lessenreeks in basistechnieken voor de onderbouw. Knippen en knopen, vouwen en weven worden ingezet bij beeldende opdrachten.

Favoriet
Basistechnieken stap-voor-stap

Omschrijving

75 jaar geleden konden meisjes op hun 8e al borduren, breien, haken, weven, stoppen en kleding repareren op een behoorlijk niveau. Dat was ook uit pure noodzaak. Nu koop je nieuwe sokken als er een gat in zit. De handwerkles bestaat niet meer. Met het afnemen van bovengenoemde vaardigheden verdwijnt ook de ontwikkeling van de fijne motoriek, ruimtelijk inzicht, geduld en doorzettingsvermogen.

In deze tijd van overconsumptie is het van belang om kinderen weer technieken aan te leren waarmee ze meer zelfredzaam worden. Niet alleen vanwege duurzaamheid, maar ook omdat ze dit kunnen inzetten in hun creatieve proces. Hoe meer technieken je beheerst, des te beter je je ideeën vorm kunt geven. Hier kun je niet vroeg genoeg mee beginnen.

Wat leer je

Je leert knopen en knippen, vouwen en weven. Werken met naald en draad. Kleine stappen zetten, niet één keer, maar heel vaak.

Gegevens

Afhankelijk van aantal lessen
Hele jaar
Techniek
Op school
Groep 1 Groep 2 Groep 3 Groep 4 Speciaal onderwijs
Maakonderwijs
Aanvragen
HARTenHAVE Cultuureducatie

HARTenHAVE biedt de leerling de mogelijkheid om de kunstenaar en de onderzoeker in zichzelf te ontdekken en daarmee zijn eigen identiteit vorm te geven.

Meer informatie

Media