Bananengeschil

Een voorstelling over kleur bekennen, naar elkaar luisteren en meningsverschillen en hoe dit alles tot iets moois kan leiden.

Favoriet
Bananengeschil

Omschrijving

Vroeger was alles zwart-wit of wit-zwart. Echt waar! Kijk maar eens naar oude films en foto’s. Totdat op een zekere dag de koning en koningin een geheimzinnig pakketje ontvangen met daarin alle kleuren die je maar kunt wensen.

Ze besluiten samen de wereld in te kleuren. Van de bomen in het bos tot de knoopjes op je jas en alles daartussenin. Uiteindelijk blijft er nog één ding over om kleur aan te geven: de banaan! De koning wil de banaan groen. De koningin geel. Het duurt niet lang of er is ruzie en iedereen in het rijk zal en moet kleur bekennen: geel of groen! De meest wijze mensen mogen hun zegje doen en zelfs het volk doet een duit in het zakje. Maar niemand heeft hét antwoord. Totdat…

Wat leer je

Bij de voorstelling is lesmateriaal aanwezig, alle drie de kerndoelen (54, 55 en 56) kunstzinnige oriëntatie komen hierin aanbod. Ook sluit het lesmateriaal aan bij thema Burgerschap.

 

Gegevens

€ 708,50, 2de en 3de voorstelling zelfde locatie en dag € 490,50 per voorstelling
Vanaf april 2024
Mens en maatschappij Vriendschap en gevoelens
Op school
Groep 1 Groep 2 Groep 3 Groep 4 Groep 5 Groep 6 Speciaal onderwijs
Theater
Aanvragen
Beeldmakerij

Beeldend jeugdtheatergezelschap met humoristische eigentijdse voorstellingen. Op zoek naar een voorstelling met een bepaald thema? wij denken graag mee!

Meer informatie

Media