Arnhems landschap

Kinderen van groep 7 en 8 schilderen het landschap van hun eigen woonomgeving. Een project over natuur, erfgoed en creativiteit.

Favoriet
Arnhems landschap

Omschrijving

Arnhem is een stad van heuvels, bomen en water. Dichtbij school tekenen de kinderen de Arnhemse natuur. In een creatief proces verbeelden de leerlingen hun eigen blik op het landschap. Ze leren ook hoe kunstenaars vroeger het Arnhemse landschap hebben verbeeld. In de klas oefenen we het tekenen van bomen, dieptewerking, dieren en mensen. De kinderen experimenteren met acrylverf. Alle proeven worden bewaard en uiteindelijk gebruikt voor een schilderij op doek. Alle kinderkunstwerken samen vormen een mooi panorama dat op school of in de buurt tentoongesteld kan worden. https://janmeijering.nl/primair-onderwijs/arnhems-landschap/ 

 

Wat leer je

De kinderen leren hun woonomgeving als ‘landschap’ te zien en te verbeelden. Tekenvaardigheden: potlood- en houtskooltechniek. Dieptewerking, hoe teken je een boom, hoe teken je een dier. Schildertechnieken. Het systematisch doorlopen van het creatief proces.

Gegevens

€ 600.-
Hele jaar
Natuur en seizoenen Kunst en kunstenaars
School en park
Groep 7 Groep 8
Beeldende kunst
Aanvragen
Jan Meijering

Mijn bedrijf Meijering Kunst en kunsteducatie verzorgt projecten in het onderwijs, geeft cursussen en workshops aan volwassenen, organiseert tentoonstellingen en publiceert teksten over beeldende kunst.

Meer informatie

Media