Arnhem van Slag

Ontmoet ooggetuigen van de ‘Slag om Arnhem’. De tachtigers van nu waren kind in de oorlog. Luister naar hun verhalen.

Favoriet
Arnhem van Slag

Omschrijving

Leerlingen gaan eerst op excursie naar het centrum van Arnhem. In het bezoekerscentrum ‘Airborne at the bridge’ worden ze geïnformeerd over het verloop van de slag om Arnhem in september 1944. Daarna lopen ze met een gids een korte route door de stad.
De tweede les is in de klas. Ooggetuigen en leerlingen ontmoeten elkaar en gaan samen in gesprek over angstige, bijzondere en soms ook mooie herinneringen aan de Slag om Arnhem, de evacuatie en de terugkeer.
In de derde les verwerken de leerlingen deze indrukken in een zelfgeschreven gedicht, verhaal of beeldend werk, o.b.v. vakdocenten. Deze gedichten en werkstukken kunnen worden tentoongesteld op school of op een plek in de buurt.

HartenHave geeft de lessen en zorgt voor geschikte ooggetuigen.

Wat leer je

Leren over je omgeving wordt op deze manier vanzelfsprekend en gaat hand in hand met geschiedenis, taal- en beeldend onderwijs. Je leert begrijpen dat de verhalen van de ooggetuigen nog steeds actueel zijn bij mensen in oorlogssituaties wereldwijd.

Gegevens

€ 200.- per les
Hele jaar
Mens en maatschappij Andere tijden
Excursie 'Airborne at the bridge' en op school
Groep 6 Groep 7 Groep 8 Speciaal onderwijs
Beeldende kunst Erfgoed
Aanvragen
HARTenHAVE Cultuureducatie

HARTenHAVE biedt de leerling de mogelijkheid om de kunstenaar en de onderzoeker in zichzelf te ontdekken en daarmee zijn eigen identiteit vorm te geven.

Meer informatie

Media