Afval scheiden de Rommelgeest

In deze educatieve voorstelling laten Tommie en Sofie zien hoe je afval kunt gescheiden en waarom dit zo belangrijk is. Door middel van muziek, dans en interactie kunnen de kinderen makkelijk aanhaken op dit thema. Daarbij worden lesbrief en opdrachten voor de voorstelling aangeleverd.

Favoriet
Afval scheiden de Rommelgeest

Omschrijving

HET VERHAAL: Wanneer Tommie ijsjes wil gaan halen, wordt hij tegen gehouden door Sofie. Zij vindt dat er eerst opgeruimd moet worden voordat er iets leuks gedaan kan worden. Natuurlijk heeft Tommie geen zin om op te ruimen, maar hij ontkomt er niet aan. Wanneer Tommie tijdens het opruimen een gouden theepot tegen komt, bedenkt hij een plan. Samen met alle kinderen kan hij spelletjes doen en rommel maken, zolang zij maar de schuld geven aan de Rommelgeest. Als Sofie terug komt is het een grote puinhoop. Tommie overtuigt Sofie ervan dat de Rommelgeest dit heeft gedaan, maar Sofie heeft direct door dat Tommie jokt. Samen bedenken zij een plan om de Rommelgeest te vangen. Het plan is om alles op te ruimen, zodat als de Rommelgeest terug komt om er weer een rommel van te maken en zij hem dan vangen.

Wat leer je

Quotes van ouders:
Een zeer waardevolle aanvulling op een belangrijk thema.
Creatieve voorstelling welke dit onderwerp leuk en interessant maakt voor de kinderen.
De spelers weten goed om te gaan met de doelgroep.

Quotes van kinderen:
Ik weet nu in welke bak ik dit pakje moet gooien..
Vandaag wilde mijn moeder in de grijze kliko plastic weg gooien, ik zei dat dit niet goed was. Het moet in oranje, dat heb ik van Tommie en Sofie geleerd.

Gegevens

€ 700,-
Hele schooljaar
Mens en maatschappij Mensen en dieren
Op school, in speellokaal. Speelruimte 3 x 4 meter
Groep 2 Groep 3 Groep 4 Groep 5
Theater
Aanvragen
Factory Twentyone
Meer informatie

Media