We zetten de tijd stil

Stel, je stapt met je televisieploeg in de tijdmachine en je komt terecht op een school in 1950, in 1600 of in welke tijd de tijdmachine stopt. Wat kun je daarover vertellen?

Favoriet
We zetten de tijd stil

Omschrijving

De tijd wordt stilgezet in….. 1950? 1600? Of tijdens de industriële revolutie? Welke verhalen zijn er over te vertellen? Hoe zag het dagelijks leven van een leeftijdsgenoot er toen uit? Hoe werd het nieuws toen verteld? Wat deed je ter vermaak?

In dit project maken de leerlingen in twee lessen van 180 minuten, filmpjes waarin een bepaalde tijd centraal staat. Dat kan een reportage zijn, een speelfilm of een stomme film.

Dit project sluit aan op de geschiedenislessen. Deze les helpt de leerlingen op een speelse manier zich de periode uit de geschiedenis eigen te maken.

 

Welke periode gebruikt wordt, hangt af van wat er op dat moment in de klas behandeld wordt. 

Wat leer je

Aan het einde van de lessenserie hebben de leerlingen inzicht in kaders en standpunten en weten ze hoe ze met verschillende shots een verhaal kunnen vertellen. De leerlingen hebben opgedane kennis over geschiedenis vertaald van een idee naar een film.

Gegevens

€ 420,-
Hele schooljaar
Andere tijden Cultureel erfgoed
Op school
Groep 6 Groep 7 Groep 8
Film Erfgoed
Aanvragen
Toonbeeld Schoolprojecten

Toonbeeld Schoolprojecten bestaat uit de vakdocenten Andor Driessen en Beatrijs Hoeven. Wij geven film, animatie (stop-motion en pixelation) en fotografie.

Meer informatie

Media