WAKKER! Een ruimtereis voor nachtelijke piekeraars

Een interactief project dat plaatsvindt in een groot hemelbed. Over het moment tussen naar bed gaan en het moment van in slaap vallen.

Favoriet
WAKKER! Een ruimtereis voor nachtelijke piekeraars

Omschrijving

In de overgang van de dag naar de nacht kan heel wat gebeuren. Je ligt in je bed, zonder afleiding. Je bent aan jezelf en je gedachten en gevoelens overgeleverd. Dingen die je bezig houden krijgen de kans om boven te komen drijven. Het niet kunnen slapen is een moment dat we allemaal kennen, maar waarin iedereen andere dingen beleeft. Door dit moment als uitgangspunt te kiezen, wil Maanlanders op speelse wijze verhalen bij kinderen losmaken die verder gaan dan de dagelijkse anekdotes die je gemakkelijk op het schoolplein of in de kring deelt.

Maanlanders landt met WAKKER! op 10 basisscholen in Gelderland en bouwt in de gymzaal of het speellokaal een groot hemelbed waar kinderen in kunnen liggen. Anders dan bij een theatervoorstelling waar vaak een duidelijke scheiding is tussen publiek en spelers, biedt WAKKER! een fysieke en zintuiglijke ervaring die deze scheiding doorbreekt.  

 

Wat leer je

Kinderen worden vervolgens uitgenodigd om hun eigen verhalen vorm te geven in zelfgemaakte videoportretten. Welke ruimtereis maken zij in hun gedachten en hoe ziet die eruit? Op school blijft een mini filmset met greenscreen achter waarin de kinderen onder leiding van professionele film educatoren van Filmhuboost! aan de slag gaan met hun verhaal.

WAKKER! kan als project goed aansluiten op een CMK traject van een school.

 

Gegevens

€ 600,- per school
Januari t/m maart 2024
Mens en maatschappij Vriendschap en gevoelens
Op school in gymlokaal of grote aula
Groep 3 Groep 4 Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8 Speciaal onderwijs
Theater Film
Aanvragen
Maanlanders
Meer informatie

Media