Tent (6+)

Een visueel reisverslag over je thuis voelen.

Favoriet
Tent (6+)

Omschrijving

De reis van een meisje dat dacht altijd in een tent te blijven, maar uiteindelijk niets anders kan dan de wereld ingaan. Onderweg ontmoet ze wonderlijke mensen, die er stuk voor stuk hun eigen woongewoontes op nahouden. Een voorstelling met camera’s, maquettes, poppen en live spel. Je ziet niet alleen het verhaal, maar ook hoe het gemaakt wordt. Dit alles gebeurt in hoog tempo, recht voor je ogen en met alles wat voor handen is.

Wat leer je

Lesbrief

Bij elke schoolvoorstelling bieden wij een driedelige lesbrief aan volgens de Open Blik-methode. Deze lesbrief bevat drie opdrachten die de kinderen laten nadenken over hun ideale woonplek en worden gestimuleerd om te reflecteren op de voorstelling aan de hand van vragen van de leerkracht. Bij de lesbrief hoort ook een filmpje in maquette-stijl van De Horde, dat de kinderen voorbereidt op hun bezoek aan het theater.

Workshop

Naast de lesbrief is er ook een workshop beschikbaar die hierop voortborduurt (€2,50 per leerling). Tijdens deze workshop, verzorgd door regisseur Ramses Graus, krijgen deelnemers hands-on ervaring met de concepten die later in de voorstelling terugkomen. De workshop duurt maximaal een uur en kan als opwarmertje voorafgaand aan de voorstelling plaatsvinden.

Gegevens

€ 7,50 per leerling
17, 18, 19 en 28 februari 2025
Andere landen Andere tijden
Theater Het Badhuis in Nijmegen
Groep 3 Groep 4 Groep 5 Groep 6
Theater Multidisciplinair
Aanvragen
Theatergroep De Horde

Wij maken werelden. Recht voor je ogen. Met alles wat voor handen is.

Meer informatie

Media