Dear T,

Fris theater voor de basisschool.

Informatie

In alle voorstellingen die Dear T, maakt worden kinderen betrokken, de ene keer op de vloer tijdens de voorstelling zelf, zoals bij ‘Het Prinsensprookje’, de andere keer vanaf moment één in het maakproces zoals bij ‘De Kleine Mens’.

Door dit te doen proberen we voorstellingen te creëren die niet alleen van ons zijn, maar ook van de kinderen. Zo hoor je in ‘De Kleine Mens’ verschillende kinderen filosoferen over hoe het komt dat je je gaat schamen als je ouder wordt. Zie je in ‘David en Goliath de Smartlappenopera’ de kinderen samen met de acteurs reus Goliath verslaan. En nemen de kinderen deel als ‘babs’, getuigen en ringendrager tijdens het huwelijk tussen prins Harrie en prins Gijs in ‘Het Prinsensprookje’.

Zo ontstaan er verhalen waarin kinderen zich herkennen. Niet opgelegd van bovenaf, maar samen gecreëerd. Voorstellingen waarin ruimte is voor verschillende denkbeelden en gedachtes om kinderen te inspireren en verbinden!

Artistiek leider van Dear T, is Utrechter Tim Schouten. In 2018 studeerde hij af van de toneelschool in Utrecht (HKU – Acteursopleiding) waarna hij een Master Muziektheater deed aan het conservatorium in Arnhem (ArtEZ) om zich te specialiseren in het maken voor een jong publiek. Vanuit de wens om kinderen meer serieus te nemen, onderzocht hij daar hoe hij ze kon betrekken in maakprocessen en op de vloer. Na het afronden van die master in 2020, is hij de opleiding Beroepskunstenaar in de Klas gestart om op deze manier zijn expertise nog verder te verdiepen. Naast zijn werk als artistiek leider en theatermaker is hij als acteur o.a. te zien in de kinderprogramma’s Checkpoint (Zapp) en Puppy Patrol (Zapp).

Media