Willem III: Een Moordfeest

Vakoverstijgend lesprogramma, bestaande uit een rondleiding, muziektheatervoorstelling en nagesprek. Centraal staan de thema’s identiteit, ambitie en onzekerheid. Vroeger én nu.

Favoriet
Willem III: Een Moordfeest

Omschrijving

Het Rampjaar 1672: de Republiek is in oorlog met alle omringende landen. De geloofstwisten tussen katholieken en protestanten zorgen voor veel onrust in Europa en de staatsgezinde gebroeders De Witt hebben de macht in handen. Tot die noodlottige avond in augustus.

Willem III (1650-1702) en zijn bediende en vriend Jan Dam vieren feest. De moord op Johan en Cornelis de Witt maakt Willem stadhouder en absoluut machthebber over de Republiek. Samen ontwikkelen Willem en Jan plannen om Nederland uit te laten groeien tot een Europese grootmacht en de katholieke Fransen het hoofd te bieden. Ondanks alle successen ontstaan er barsten in de hechte vriendschap.

Wat leer je

Een live-muzikant verwoordt de gedachten en gevoelens van de personages met liedjes en soundscapes. Kun je onzekerheden overwinnen door een succesvolle carrière? Is macht en (over)compensatie de sleutel tot persoonlijke vrijheid? En welke prijs betaal je daarvoor? Tijdens het nagesprek tussen cast en klas staan de vragen uit de voorstelling centraal, met veel ruimte voor inbreng van de leerlingen.

Gegevens

€ 475,00
13 maart t/m 6 april 2023
Mens en maatschappij Vriendschap en gevoelens
Paleis Het Loo
Groep 8
Theater Erfgoed
Aanvragen
Paleis Het Loo

Paleis Het Loo komt dit schooljaar op koninklijk bezoek. In de klas of live vanuit onze online studio vertellen de museumdocenten alles over het mooiste paleis van Nederland en zijn bijzondere bewoners.

Meer informatie

Media