Wat doet een architect?

Een inspirerende, interactieve presentatie over architectuur en “wat je doet” en “waar je allemaal aan moet denken” als architect.

Favoriet
Wat doet een architect?

Omschrijving

Tijdens de workshop geef ik een interactieve powerpointpresentatie met veel
inspirerende voorbeelden van architectuur en leg ik uit waar een architect allemaal aan
moet denken bij het maken van een ontwerp. Daarna volgt eventueel een kleine verdiepingsopdracht, waarbij de leerlingen (evt. in groepjes) een aantal plaatjes met daarop alle verschillende “fases” die een architect doorloopt tijdens een opdracht, in de juiste volgorde moeten leggen. Ik zal deze meenemen naar school of van tevoren digitaal toesturen bij een online workshop. De antwoorden worden aan het eind van de les kort besproken.

Wat leer je

Ik vertel aan de hand van (praktijkvoorbeelden over het beroep van architect. Hierbij komen begrippen aan bod als gevels, constructie, plattegrond, doorsnede, 3D-model, maquette, stedenbouw, highrise buildings, tiny houses, schaal & concept. Verder zien ze verschillende type gebouwen, bijzonder materiaalgebruik, voorbeelden van gevelarchitectuur en ga ik kort in op hoe en waarom je duurzaam kunt bouwen. Uiteraard is de inhoud naar wens aan te passen aan het kennis- of opleidingsniveau van de leerlingen.

Gegevens

Offerte op aanvraag via info@michielvanzoest.nl
10-12-2021 tot 20-12-2022
Beroepen Architectuur en gebouwen
Op school of online
Groep 1 Groep 2 Groep 3 Groep 4 Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8 Speciaal onderwijs
Beeldende kunst Erfgoed
Aanvragen
Michiel van Zoest Architectuur

Ervaren, creatieve, vakbekwame begeleider/gastdocent, die interactief lesgeeft, continu blijft prikkelen & stimuleren en enthousiast het beroep van architect uitdraagt.

Meer informatie

Media